Radmanović je samo saopćio da je sjednica otkazana zbog nepostojanja uvjeta za njeno održavanje. Kakvi to uvjeti ne postoje, nije poznato.

Jedino je poznato da je Snježana Novaković-Bursać, predsjedavajuća Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu, na pitanje hoće li podržati ukidanje akciza na gorivo, kazala da će se konsultovati sa stranačkim kolegama iz Doma naroda. 

A stranačke kolege iz Doma naroda su potom, zajedno s delegatima iz HDZ-a, bojkotovali sjednicu Doma naroda u utorak zbog čega se ovaj dom nije ni izjasnio o ukidanju akciza na gorivo i nultoj stopi PDV-a na osnovne životne namirnice. Donošenje izmjena zakona o akcizama i o PDV-u i ranije su zatezali upravo parlamentarci iz SNSD-a, ali i HDZ-a.

VEZANI TEKST - Hoće li SNSD oboriti ukidanje akciza na gorivo: "Bilo je puno petljanja"

Da li je neslaganje SNSD-a taj uvjet, razlog za neodržavanje sjednice? Šefovi klubova zastupnika nisu dobili nikakvo dodatno pojašnjenje.

Adil Osmanović, kao predsjedavajući Kluba zastupnika SDA, rekao je da nije dobio nikakvo, pogotovo ne svrsishodno objašnjenje za otkazivanje sjednice.

- Samo je sekretar kluba javio da je sjednica otkazana – dodao je Osmanović.

Dženan Đonlagić, predsjedavajući Kluba zastupnika DF-a, suprotno stavu Radmanovića je istakao da uvjeti postoje.

- Stvar je posve jasna, ljudi su toliko bahati da im se može, a uz to još dobili ponovo podršku i glasove – kazao je Đonlagić, te napomenuo da nikakvo objašnjenje ni on nije dobio ni od Radmanovića ni od kolegija Zastupničkog doma kojeg, uz Radmanovića, čine Borjana Krišto (HDZBiH) i Denis Zvizdić (Narod i pravda).

Ni Nikola Lovrinović, predsjedavajući Kluba zastupnika HDZ-a, nema nikakvo posebno pojašnjenje osim da nema uvjeta za sjednicu.