open-navfaktor-logo
search
Samouvjereni Zmaj
Rade Krunić se predstavio Italijanima u društvu Maldinija: Ovo je moj najveći kvalitet
Sanjao sam o Milanu kad sam bio mali, a posebno otkako sam došao u Italiju, kazao je Zmaj
19.07.2019. u 18:27
get url
text

Rade Krunić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, danas je imao prvo obraćanje italijanskim medijima kao igrač Milana.

Milan putuje na Međunarodni kup prvaka u SAD, a prije puta pred medije u Italiji naš reprezentativac izašao je u društvu Paola Maldinija, tehničkog direktora Rossonera i Thea Hernandeza, koji je, također, ovog ljeta stigao na San Siro.

Krunić i Hernandez

- Prvi dojmovi su fantastični, baš kao što sam i očekivao. U velikom sam klubu, do sada mi ide sjajno. Jedva čekam da zaigram za ovaj tim i obučem dres Milana. Sanjao sam o Milanu kad sam bio mali, a posebno otkako sam došao u Italiju. Sretan sam što sam postao vrhunski igrač i što sam došao u veliki klub - rekao je Krunić, prenosi zvanična stranica Milana .

Objašnjavaju svoj stil igre, rekao je da spada među veznjake koji mogu pokrivati cijeli teren.

- Ljudi uvijek kažu da podsjećam na Hamšika (Marek Hamšik, bivši fudbaler Napolija). Moj idol je Kaka (nekadašnji igrač Milana), ali on je više playmaker. Mnogo sam gledao i Kevina de Bruynea. Moj najveći kvalitet je brzina sa loptom u nogama. Osjećam se snažno, i sa tehničkog i sa fizičkog gledišta - kazao je Krunić.

Govorio je i o treneru Marcu Giampaolu, koji je ovog ljeta preuzeo ekipu.

- Poznajem ga već četiri godine, on je bio moj prvi trener u Italiji. Ništa se nije promijenilo: ima sjajnu viziju o tome kako se igra. Zaslužuje ovu šansu i moći će da radi veoma dobro u Milanu, kao što je radio u Empoliju i Sampdoriji - kazao je Krunić, govoreći i povredi koja ga je mučila i zbog koje je propustio utakmice kvalifikacija za EP koje su Zmajevi igrali protiv Finske i Italije:

- Osjećam se dobro, zapravo mnogo bolje. Već sam počeo da radim sa ekipom. Možda sam se već mogao vratiti u tim, ali nisam želio da rizikujem. Mislim da ću se u Americi vratiti u pravu formu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.