open-navfaktor-logo
search
Javni poziv
Rad prodaje 1.550 kontejnera u staro željezo
KJKP Rad Sarajevo raspisao je javni poziv za sve zainteresovane pravne subjekte, a koji se bave otkupom sekundarnih sirovina, da dostave ponude za otkup 1.550 komoda rashodovanih kontejnera za odlaganje otpada, izrađenih od pocinčanog lima i pet tona starog željeza.
10.07.2021. u 08:59
get url
text
Kontejneri Rad

Kontejneri i željezo prodat će se onom ponuđaču koji ponudi najveću cijenu za određenu vrstu sirovine. Rok za dostavu ponuda istječe 12. jula, a isti dan će biti i otvaranje ponuda koje su poslane u zapečaćenim kovertama, navodi se u javnom pozivu.  

- Tek kada se otvore ponude, znat ćemo koliko ćemo dobiti za kontejnere i staro željezo. U ovom trenutku najvažnije je da KJKP Rad ima dovoljan broj kontejnera da zamijeni ove koji se prodaju u staro željezo. Kupovinu novih omogućila nam je Vlada Kantona Sarajevo, općine i određene količine kontejnera nabavili smo iz sredstava fondova Evropske unije – kaže Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP Rad.

Kako kaže Ramić, u Kantonu Sarajevo postavljeno je devet hiljada kontejnera za odvoz otpada. Oko devet hiljada kanti podijeljeno je domaćinstvima. U KS postavljeno je 45 zelenih otoka i 250 zvonastih kontejnera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.