open-navfaktor-logo
search
"Tiranija" u loži
Rabiotova majka napadala uplakane roditelje Mbappea, na meti bila i Pogbina braća
Boljim izvođenjem penala fudbalska reprezentacija Švicarske sa EURO-a je izbacila Francusku, a čini se da je ovim porazom otvorena prava Pandorina kutija u redovima aktuelnih svjetskih prvaka.
30.06.2021. u 12:19
get url
text

Švicarska je produžetke, a kasnije i penale, izborila zahvaljujući golu Marija Gavranovića u samom finišu utakmice. Pogodak fudbalera koji vuče korijene iz Bosne i Hercegovine stigao je nakon što je Paul Pogba prethodno izgubio loptu.

Na to je poludio Adrien Rabiot, koji je vikanjem i gestikulacijom izražavao ogorčenost prema Pogbi zbog greške koju je napravio njegov reprezentativni kolega.

VEZANI TEKST - Senzacija u Bukureštu: Petković, Seferović, Gavranović i društvo poslali Francuze kući

Uslijedio je odgovor veznjaka Manchester uniteda, a svađu koja je nastala uspio je nekako spriječiti selektor Didier Deschamps.

Isti igrači žestoko su se posvađali i ubrzo nakon toga, prije produžetaka. Ponovo ih je smirivao i razdvajao Deschamps.

Incidenti između Pogbe i Rabiota nisu bili jedini na meču osmine finala EP-a. Kingsley Coman je odbijao napustiti igru iako mu je to zbog povrede u prvom poluvremenu selektor naredio. Comana je tek u 111. minuti zamijenio Marcos Thuram.

Vatreno je bilo i u dijelu lože stadiona u Bukureštu, gdje su sjedili roditelji francuskih reprezentativaca.

Živce nakon promašenog penala Kyliana Mbappea izgubila je Veronique Rabiot, Adrianova majka, koja brine o karijeri fudbalera Juventusa.

Prema svjedočenju francuskih novinara koji su bili u blizini, ona se obrušila na roditelje napadača Trikolora i PSG-a.

- Sramota je da je šutirao ovako za igrača njegove kvalitete. Pucao je prelagano. Nadam se da ćete ga naučiti pameti i zato što je previše arogantan - navodno je poručila Veronique Rabiot, dok je Mbappeov otac bio u očaju zbog odlučujućeg penala kojeg je njegovom sinu odbranio Yann Sommer, što se vidi na ovom linku.

Nakon toga je mama Rabiot je prešla na Pogbinu porodicu, tačnije na Paulovu braću Mathiasa i Florentina Pogbu. Njima je prebacivala zbog bratovog gubitka lopte kod trećeg gola Švicarske.

Kada je završila s porodicama Mbappea i Pogbe, okomila se na francuske novinare, koje je napala jer su previše popustljivi prema "bahatom i arogantnom Mbappeu".

Francuski novinari tvrde da je tiranija mame Rabiot trajala dobrih 20 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.