open-navfaktor-logo
search
Proslavio veliki jubilej
Pyatov usporedio Finsku i BiH, govorio i o Edinu Džeki
U važnoj pobjedi Ukrajine na gostovanju kod Finske, iskusni golman Andriy Pyatov upisao je jubilarni 100. nastup za reprezentaciju svoje zemlje.
11.10.2021. u 11:00
get url
text

Poslije pet vezanih remija i trijumfa 2:1 u Helsinkiju, Ukrajina na drugom mjestu grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine sa osam bodova dočekuje sutrašnji duel u Lavovu protiv Bosne i Hercegovine.

- Neću reći da sam zadovoljan svojim nastupom. Bilo je par situacija gdje nisam reagovao najbolje. Ali to je fudbal, još nisam upoznao ljude koji ne griješe - rekao je ukrajinski čuvar mreže Andriy Pyatov, te naglasio kako je i od bivšeg selektora Andryja Shevchenka dobio čestitku povodom velikog jubileja.

Golman Shakhtara u nedavnom duelu sa Džekinim Interom u Ligi prvaka uspio je sačuvati svoju mrežu, no tvrdi kako su Finska i BiH dva potpuno različita tima.

- Već smo na teoretskim časovima pogledali utakmicu Bosne i Hercegovine, analizirali smo napad, odbranu, tranziciju. Oni su potpuno različita ekipa u poređenju sa Finskom. Iako se taktički razlikuju, imaju i svojih sličnosti, no bh. fudbaleri su kvalitetniji. Njihovi igrači nastupaju u Premier ligi, Serie A... Tu je i napadač kakav je Džeko, protiv kojeg sam igrao nedavno u meču sa Interom - naglasio je Pyatov, te dodao:

- Oni su ozbiljan tim, a nama je jasno šta moramo uraditi, za to se i pripremamo.

Utakmica između Ukrajine i BiH, prva u ovim kvalifikacijama za SP, igra se sutra u Lavovu sa početkom u 20.45 sati, a sudit će je njemački arbitar Felix Zwayer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.