open-navfaktor-logo
search
Honduras
Putnik upao u pilotsku kabinu, napravio štetu i time primorao ostale na iskrcavanje
Više od 120 putnika bilo je primorano da napusti avion prije polijetanja nakon što je muškarac provalio u pilotsku kabinu i napravio štetu u avionu.
12.01.2022. u 20:15
get url
text
Avion prizemljen

Sve se desilo 11. januara, u avionu American Airlinesa za vrijeme ukrcavanja u Hondurasu.

Lokalne vlasti uhapsile su ovog neimenovanog putnika. Navodi se da je muškarac potrčao niz stazu dok su putnici zauzeli svoja mjesta za let za Majami prije nego što je ušao u kabinu i oštetio kontrole leta prije planiranog polaska nešto prije 15 sati po lokalnom vremenu, prenosi Unilad.

Novinar ABC Newsa Sam Sweeney objavio je da je muškarac tada pokušao skočiti kroz otvoren prozor dok su piloti pokušali da ga zaustave.

Nakon što je Sweeney podijelio vijest na Twitteru, drugi korisnik Twittera je odgovorio snimkom na kojem se vidi kako se muškarac naginje kroz prozor pilotske kabine aviona American Airlinesa. Čini se da razgovara s ljudima na zemlji prije nego što članovi osoblja pritrčali i počeli pokazivati prema avionu.

U izjavi American Airlinesa potvrđeno je da je putnik ušao u otvorenu pilotsku kabinu i nanio štetu, da su članovi posade intervenisali i putnik je na kraju uhapšen.

Druga fotografija koju je objavio korisnik Twittera izgleda da pokazuje štetu na Boeingu 737-800, s jednom polugom nagnutom pod naizgled pogrešnim uglom.

Ručice u kabini

Nije bilo izvještaja o povrijeđenim, a avion je prizemljen na međunarodnom aerodromu Ramon Villeda Morales u San Pedro Suli, Honduras.

Šest članova posade i 121 putnik bili su prisiljeni promijeniti let, a zamjenski avion poslan u Honduras, koji je i sletio u srijedu u noćnim satima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.