open-navfaktor-logo
search
Upute Kriznog štaba
Putnici ne treba da brinu: U svim vozilima GRAS-a po nekoliko puta dnevno vrši se dezinfekcija
Sva vozila GRAS-a, tramvaji, autobusi, trolejbusi i minibusi svakog dana dezinfikuju se po nekoliko puta, kao i šalteri za prodaju karata, a čak dezinfikuju i novac.
13.03.2020. u 14:32
get url
text

Na tramvajskoj stanici Ilidža zatekli smo radnike GRAS-a, koji dezinfikuju svaki tramvaj na stanici prije nego uđu putnici.

Sve to kontroliše i Sejad Mujagić, šef saobraćaja u GRAS-u, koji nam je rekao da strogo poštuju upute Kriznog štaba za borbu porotiv koronavirusa i kantonalnog Ministarstva saobraćaja.

{$galerijaFotografija}

- Unutar GRAS-a formiran je i Koordinacioni odbor koji nadgleda kako se provode mjere dezinfekcije. Doktor iz Kliničkog centra Sarajevo je došao u preduzeće i održao nam predavanje i pokazao šta moramo uraditi prilikom dezinfekcije vozila. Imamo i potreban broj maski i dezinfekcionih sredstava. Obavili smo i vanrednu dezinfekciju naših 155 vozila. Svako vozilo koje dođe u remizu ili garažu, odmah se izvrši dezinfekcija. Kada krenu u saobraćaj, isto se ponovi. Na Ilidži, Čengić Vili i Željezničkoj stanici obavezno vršimo dezinfekciju po dolasku na ove stanice. Isto se radi i na autobusima i trolejbusima na Dobrinji – tvrdi Mujagić.

Gras, dezinfekcija tramvaja 13.03.2020.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.