open-navfaktor-logo
search
Strašan prizor
Putnici doživjeli strašne turbulencije na letu za Švicarsku, stjuardesa odletjela u strop aviona
Na snimku koji je dospio na društvene mreže prikazano je kako se za vrijeme snažnije turbulencije pića s kolica za posluživanje prolijevaju po putnicima, a jedna putnica se očajnički moli Bogu
18.06.2019. u 08:34
get url
text

Jake turbulencije uznemirile su putnike na letu iz Kosova za Švicarsku. Za vrijeme turbulencija stjuardesa je doslovno odletjela u strop aviona, a 10 putnika zadobilo je lakše povrede i prevezeno je u bolnicu, prenosi ABC News. 

Na snimku koji je dospio na društvene mreže prikazano je kako se za vrijeme snažnije turbulencije pića s kolica za posluživanje prolijevaju po putnicima, a jedna putnica se očajnički moli Bogu. Ako se malo pažljivije pogleda, primjećuje se kako je turbulencija stjuardesu u žutoj uniformi bacila u zrak, te je glavom lupila u strop aviona.

- Let iz Prištine kompanije ALK doživio je turbulencije oko 20 minuta prije slijetanja. Pilot je odmah kontrolu leta obavijestio o situaciji tako da su avion na pisti dočekali vatrogasci - izjavio je glasnogovornik EuroAirporta.

Kompanija ALK Airlines potvrdila je za ABC autentičnost videosnimke i napomenula kako su članovi posade očekivali turbulencije. Dodala je da je stjuardesa pokušavala "skupiti sva pića i pune čaše putnika" prije "silaznog impulsa".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.