open-navfaktor-logo
search
Dogovoreni detalji
Putin i Trump se sastaju 11. novembra u Parizu
U obraćanju novinarima u Moskvi, Ushakov je kazao da će dvojica predsjednika prisustvovati događajima koji će se održati povodom obilježavanja stogodišnjice okončanja Prvog svjetskog rata
23.10.2018. u 21:41
get url
text

Predsjednik Rusije Vladimir Putin će se sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom 11. novembra u Parizu, rekao je Yury Ushakov, pomoćnik ruskog predsjednika. Istaknuo je da je susret dogovoren tokom posjete Rusiji Johna Boltona, savjetnika za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa.

U obraćanju novinarima u Moskvi, Ushakov je kazao da će dvojica predsjednika prisustvovati događajima koji će se održati povodom obilježavanja stogodišnjice okončanja Prvog svjetskog rata. Naglasio je da će se održati "pravi sastanak" čija dužina trajanja će, kako je kazao, ovisiti o dvojici lidera. Dodao je i kako delegacije dviju zemalja neće biti velike, ali će "razgovorima prisustvovati sve ključne figure".

Podsjetimo, Bolton, koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti Rusiji, sastao se s predsjednikom Putinom, ministrom odbrane Sergeyom Shoiguom i šefom diplomatije Sergeyom Lavrovom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.