Krijumčarenje je spriječeno na području općine Ljubuški prilikom granične kontrole vozila Renault, bh. nacionalnih oznaka, kojim je i upravljao spomenuti M.V. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH. Prema njegovom nalogu vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a osobe sa područja Kosova predate pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. Službenici JGP Doljani će protiv M.V. izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba dostaviti Tužilaštvu BiH.

Službenici JGP Bosanska Gradiška, uhapsili su dvojicu državljana BiH na osnovu raspisanih potraga prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina. Za N.A. (1993.) je ustanovljeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zbog krivičnog djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, dok je za J.M. (1984.) utvrđeno da je za njim Policijska stanica Lauš Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela utaja. N.A. je predat službenicima Sudske policije Odžak, a J.M. službenicima PS Lauš. 

Službenici JGP Bijeljina, uhapsili su M.M. (1965.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Popovi i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Velika Kladuša, predali su H.T. (1997.) službenicima Policijske uprave Prijedor, nakon što je ustanovljeno da je za njim spomenuta uprava raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Velika Kladuša.

Službenici JGP Zvornik, uhapsili su D.K. (1971.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela teška krađa. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na izlasku iz BiH na Graničnom prijelazu za pogranični promet Zvornik i predat službenicima Policijske stanice Ugljevik MUP-a RS.