open-navfaktor-logo
search
Presuda
Pukovniku Muji Stonogi dvije godine zatvora zbog iznude
Specijalci FUP-a uhapsili su Halimanovića u februaru ispred BBI centra u Sarajevu i to u trenutku kada je od žrtve uzeo novac. Od oštećenog je iznudio 5.000 KM, prethodno mu prijeteći da će ga ubiti kao i njegovu porodicu
25.09.2019. u 14:01
get url
text

Općinski sud u Sarajevu izrekao je presudu kojom je Mustafa Halimanović, zvani Pukovnik Mujo Stonoga, zbog krivičnih djela iznuda i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije, osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od dvije godine zatvora. 

Kako je za Faktor potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, Mujo Stonoga je osuđen nakon što je Sud prihvatio sporazum o priznanju krivnje koji je on sklopio sa Tužilaštvom, čime se odrekao prava na suđenje i prava žalbe na visinu sankcije. 

- Optuženi se teretio da je od 2013. do 2019. godine, uz ozbiljne prijetnje, iznudio novac od dvije osobe, te pokušao iznuditi novac na štetu jedne osobe.

Specijalci FUP-a uhapsili su Halimanovića u februaru ispred BBI centra u Sarajevu i to u trenutku kada je od žrtve uzeo novac. Od oštećenog je iznudio 5.000 KM, prethodno mu prijeteći da će ga ubiti kao i njegovu porodicu.

Prilikom hapšenja i pretresa Halimanovića policajci su pronašli 5.000 KM, vatreno oružje, municiju, mobitel i SIM kartice, te druge predmete koji se dovode u vezu s iznudom.

Pukovnik Mujo Stonoga je ratni vojni invalid, koji je često punio stupce crne hronike.

Hapšen je i u akciji "Piz" u decembru 2015. godine u kojoj je oduzeta droga u vrijednosti od 200.000 KM.

Policija je tada kod Halimanovića pronašla i oduzela 3,5 kilograma spida i 1,65 kilograma hašiša. 

Nakon presude Halimanoviću je produžen pritvor u kojem se nalazi od hapšenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.