open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 27. kolo
Pukla petarda u Mostaru: Raspucani Velež razbio Posušje
Fudbaleri Veleža savladali su Posušje u posljednjem meču 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
25.04.2022. u 19:51
get url
text

Gosti su u Mostar stigli po bod(ove) spasa za opstanak u elitnom razredu našeg fudbala, ali su bili nemoćni protiv Rođenih, koji je slavio sa 5:2.

Gledali smo sjajnu utakmicu, što se moglo naslutiti već u 2. minuti kada je Radovac sa gol-linije izbio loptu u polje i spasio Velež. nakon toga i Mašić je imao dvije prilike, ali nije uspio matirati golmana Rođenih.

A onda je uslijedila kazna. I to brutalna. Nemanja Anđušić je za samo četiri minute, od 23. do 27. minue dva puta matirao golmana Baćka i osigurao veliku prednosti Mostarcima.

U finišu prvom dijela vidjeli smo još dva gola. Prvo je Salčin pogodio za 3:0, a Pavković je u sudijskoj nadoknadi smanjio na 3:1.

Posušje je u nastavak meča ušlo s namjerom da što prije stignu do drugog gola, a već u 47. i 48. minuti imali su solidne prilike. Ipak, nisu uspjeli matirati Jovičića, a onda je uslijedila nova kazna. Salčin je oduzeo loptu Barišiću, te uposlio Dejanovića, koji je u situaciji jedan na jedan rutinski pogodio mrežu golmana Posušja.

Gosti su do drugog gola mogli u 71. minuti. Prvo su pogodio stativu, a u nastavku akcije neprecizan je Horić.

Petarda je pukla u 79. minuti, kada je majstorski pogodio rezervista Dženan Zajmović. Deset minuta kasnije konačnih 5:2 postavio je Barišić.  

Rezultati 27. kola

Željezničar - Zrinjski 1:2
Sarajevo - Tuzla City 0:1
Široki Brijeg - Rudar 1:3
Borac - Radnik 1:0
Sloboda - Leotar 1:0
Velež - Posušje 5:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.