open-navfaktor-logo
search
Finski napadač
Pukki o Petevu: Teško je reći bilo šta o treneru kad o njemu nema previše podataka
Najveća prijetnja za gol fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u susretu prvog kola kvalifikacija za SP protiv Finske svakako će biti napadač domaće selekcije Teemu Pukki.
23.03.2021. u 09:52
get url
text

U posljednje vrijeme napadač Norwicha igra u dobroj formi i glavna je uzdanica Finaca, a Zmajevi ga ne pamte po dobrom prilikom posljednjeg gostovanja u ovoj skandinavskoj zemlji.

- Pred nama su teške kvalifikacije, ali nadamo se da ćemo da nastavimo isti posao koji smo radili posljednjih godina. Cilj nam mora biti da dođemo do Svjetskog prvenstva - kazao je Pukki, koji je ipak priznao da je fokus već pomalo okrenut ka Evropskom prvenstvu.

- Naš glavni cilj je Evropsko prvenstvo. Sve je to bio san svih nas da se uključimo u velika takmičenja, a jedno takvo nas čeka na ljeto. Baš je sjajno što mogu igrati toliko mečeva s ovom "bandom" - dodao je Pukki.

Saigrač našeg Marija Vrančića govorio je i o Zmajevima, ali i novom selektor našeg nacionalnog tima.

- Teško je reći bilo nešto o treneru kad o njemu nema previše podataka, ali znam da je naš stručni štab dobro odradio posao analize kako bi odgonetnuli njegov stil igre. Sigurno će biti tijesna utakmica, ali imamo na raspolaganju mnogo oružja za pobjedu - naglasio je najbolji finski napadač koji je postigao oba gola u posljednoj pobjedi Finske nad našom reprezentacijom.

Susret prvog kola kvalifikacija za SP između Finske i BiH igra se sutra od 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.