open-navfaktor-logo
search
Priznanja
Pudar i Jelić najbolji sportisti Mostara u 2022.
Plivačica Lana Pudar i futsaler Bilal Jelić proglašeni su najboljim sportistima Mostar u protekloj godini u tradicionalnom izboru najboljih sportista i sportistkinja u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara.
03.02.2023. u 09:22
get url
text

Bilal Jelić je u 2022. godini sa svojim klubom Mostar Stari grad osvojio naslov prvaka BiH i Kup BiH u futsalu, a s reprezentacijom Bosne i Hercegovine nastupio je na Evropskom futsal prvenstvu.

Lana Pudar je tokom 2022. godine ostvarila niz zapaženih rezultata, među kojima se izdvajaju zlato na Evropskom prvenstvu u disciplini 200 metara leptir i bronza na duplo kraćoj dionici, te dva zlata ne Mediteranskim igrama na 100 i 200 metara leptir.

U ekipnoj konkurenciji najboljim muškim timom proglašen je bh. prvak Zrinjski, a u ženskoj konkurenciji Ženski fudbalski/nogometni klub Emina koji je prošlu sezonu završio na drugom mjestu Premijer lige BiH.

Priznanja u mlađim kategorijama dobili su članica Judo kluba Borsa Ivana Bebek ( najuspješnija sportistinja u konkurenciji mlađih kadetkinja), zatim član HŠK Zrinjski Sergej Ignatkov (najuspješniji sportista u konkurenciji mlađih kadeta), članica Ženskog fudbalskog/nogometnog kluba Emina Nina Pupić (najuspješnija sportistkinja u konkurenciji kadetkinja), član Judo kluba Herceg Ivano Đinkić (najuspješniji sportista u konkurenciji kadeta), član Judo kluba Neretva Domagoj Jozeljić (najuspješniji sportista u konkurenciji juniora) i članica Judo kluba Borsa Korina Džidić (najuspješnija sportistkinja u konkurenciji juniorki).

Zrinjski je najuspješnija muška mlada ekipa, KK Zrinjski 2010 najuspješnija je ženska mlada ekipa, dok je Damir Đedović iz Kluba vodenih sportova Orka dobio priznanje za najuspješnijeg trenera.

Sportski savez je dodijelio i posebna priznanja pojedincima i sportskim ekipama za ostvarene izuzetne sportske rezultate u 2022. godini, a dobitnici su fudbaler Nemanja Bilbija, Senad Ramadanović iz Karate klub Mostar za doprinos popularizaciji i razvoju sporta te FK Velež i Futsal klub Mostar SG.

Merima Tanović Čamo dobila je priznanje za humanu gestu, Mirsad Fazlinović (Futsal klub Mostar SG) najuspješniji je sportski radnik, a nagrade za životno djelo uručene su Jožici Škorja Govedarica i Džemalu Hadžiabdiću "Čorbi".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.