Kako prenosi nova.rs, prema prvim informacijama, do pucnjave je došlo u selu Banjska.

Kosovska policija tvrdi da su njihovi pripadnici napadnuti nakon što su primijetili blokadu puta.

Prištinski Kljan Kosova objavio je identitet stradalog policajca, navodeći da je riječ o Afrimu Bunjakuu iz sela nadomak Vučitrna.

O pucnjavi na sjeveru Kosova, oglasila se i Kosovska policija navodeći da je do incidenta došlo prethodne noći u 2.34 sati na ulazu u selo Banjska.

- U selu Banjska na sjeveru Kosova napadnuti su pripadnici Kosovske policije, usljed čega je jedan poginuo, a drugi je povrijeđen - saopćio je kosovski premijer Albin Kurti.

On je osudio zločin, navodeći da je reč o terorističkom napadu, te ga je povezao sa "organizovanim kriminalom koji ima podršku Beograda", prenosi nova.rs.

 - Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlju. U ovoj borbi štitimo i sprovodimo zakon, štitimo i čuvamo građane bez razlike i nezavisno Kosovo - naveo je Kurti.

Poručio je da će izvršioci zločina i njihovi nalogodavci "biti uhvaćeni, suđeni i kažnjeni".

U međuvremenu, oglasila se i kosovska predsjednica Vjosa Osmani, izrazivši saučešće i navodeći da se hitno vraća iz New Yorka na Kosovo.