open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno za Faktor
Pucnjava i eksplozija bombe u Tuzli: Dvoje poginulih, troje povrijeđenih
U pucnjavi u Rudarskoj ulici ranjene dvije osobe, a rano jutros aktivirana eksplozivna naprava na Paša Bunaru u kojoj su poginule dvije osobe
11.10.2019. u 08:24
get url
text

Dvije osobe su poginule, a jedna je ranjena jutros u 7.20 sati u tuzlanskom naselju Paša Bunar, gdje je aktivirana bomba, potvrđeno je za Faktor u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Na terenu su policija i ekipe Službe hitne medicinske pomoći.

- U  toku je uviđaj koji vrše pripadnici PS Zapad, a više informacija o ovom događaju bit će poznato tokom dana, nakon završetka uviđaja - kazala je portparolka MUP-a TK Amra Kapidžić. 

Prema prvim, nezvaničnim informacijama radi se o porodičnoj tragediji. Navodno je muškarac ubio suprugu, a  zatim aktivirao bombu, kojom je usmrtio sebe i ranio njihovo dijete.

Iz policije još nema zvanične potvrde ovih informacija. 

Iz UKC-a Tuzla nam je potvrđeno da je u tu zdravstvenu ustanovu dovezena osoba A. Z. (1999). 

- Pacijent je trenutno u prijemnoj ambulanti Klinike za hirurgiju. Obrada je u toku, pacijent je svjestan, komunikativan i trenutno stabilan - kazala je za Faktor glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić Mujedinović. 

Još dvije osobe povrijeđene su u pucnjavi koja se noćas dogodila u Rudarskoj ulici. 

Slučaj je u PS Zapad prijavljen oko sat poslije ponoći. 

- Tom prilikom nepoznata osoba upotrijebila je vatreno oružje i udaljila se u nepoznatom pravcu. Povrijeđene osobe prevezene su na UKC Tuzla - kazala je Kapidžić. 

Dodala je da je jedan povrijeđeni odbio hospitalizaciju i samoinicijativno napustio bolnicu, dok je druga osoba zadržana. 

{$galerijaFotografija}

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK potvrdio je za Faktor da se pucnjava dogodila ispred zgrade, gdje je nepoznati počinilac za kojim se traga, maskiran kapuljačom, ispalio više hitaca iz pištolja prema Željku M. (40) i Armiru M. (29).

Željko je jednim hicem povrijeđen u predjelu stomaka, sa dva metka u lijevu i jednim u desnu nogu i nakon operacije je zadržan u hirurškom šoku. Armir je jednim hicem pogođen u desnu potkoljenicu.

- Za licem koje je u bjekstvu se traga i utvrđuje se njegov identitet. U toku su istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti i motivi za napad na spomenute osobe - rekao je Arnautović.

Pucnjava Rudarska ulica, Tuzla, 11.10. 2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.