open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Pucao u namjeri da ubije: Još se traga za osobom koja je ranila ženu na Bašaršiji
Nezvanično, sumnja se da je u ženu pucao neko ko je poznaje
20.11.2019. u 18:52
get url
text
get url
text

Sarajevska policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku osobe osumnjičene da je jutros oko osam sati iz vatrenog oružja ranila 42-godišnju Melisu M. iz Sarajeva, koja je tom prilikom zadobila teške povrede opasne po život, zbog kojih je zadržana na liječenju u KCUS-u.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kazali su da je uviđaj, kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužilac, okončan u 11.20 sati.  Na mjestu događaja izuzeti su tragovi i dokazi, kao i snimci kamera videonadzora sa okolnih objekata, a koji bi trebali pomoći u identifikaciji osumnjičenog. 

Djelo je kvalifikovano kao pokušaj ubistva, a kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih istrazi, osumnjičeni je u nesretnu ženu pucao s očiglednim umišljajem, u namjeri da je likvidira. Pogođena je u pluća i noge. 

Nezvanično, sumnja se da se radi o nekome ko je poznaje, odnosno zna njene navike, s obzirom na to da ju je sačekao u vrijeme kada dolazi na posao. Povrijeđena žena, kako smo ranije objavili, radila je kao sekretarica u firmi u ulici Kundurdžiluk, gdje se sve i odigralo. 

Navodno je ranije dobijala i prijetnje, koje su prijavljene policiji, međutim, zvanično to zasad niko nije mogao potvrditi. Iz policije kažu da se sve informacije provjeravaju, te da poduzimaju sve potrebne mjere i radnje s ciljem identifikacije i pronalaska njima zasad nepoznatog počinioca. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.