open-navfaktor-logo
search
Oduzeta tri pištolja
Pucači iz Vogošće uhapšeni, saslušani, pa pušteni
Aldin S. (32) Emir A. (23) i Eldin B. (34), sva trojica iz Vogošće, koji su uhapšeni sinoć nakon pucnjave u tom sarajevskom naselju, nakon krim-obrade pušteni su da se brane sa slobode.
26.03.2020. u 18:36
get url
text

Protiv njih će, u redovnoj proceduri, Tužilaštvu Kantona Sarajevo biti podneseni izvještaji zbog izazivanja opće opasnosti i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i municije.

Njih trojica su uhapšeni nakon što je policiji u 20.35 sati prijavljeno da je u ulici Branilaca Vijenca došlo do upotrebe vatrenog oružja.

- Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su ustanovili da nije bilo povrijeđenih niti je pričinjena materijalna šteta.Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela, policijski službenici su istog dana, u 23.55 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOIM-a uhapsili A.S., te E.A. i E.B., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti. Tom prilikom su kod osumnjičenih pronađena i uz potvrdu oduzeta tri pištolja - saopćeno je iz MUP-a KS.

Iz MUP-a navode da se nastavlja rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.