Vijećnici Kluba Naroda i pravde u Novom Sarajevu zaprijetili su da će napustiti sjednicu ukoliko ova tačka bude uvrštena na dnevni red, a s obzirom da je na kraju uvrštena, odlučili su se na napuštanje sjednice. 

Ipak, uprkos napuštanju vijećnika NiP-a, na kraju je sa 17 glasova izglasano da dvorana na Grbavici dobije ime po Goranu Čengiću. 

Vrijedi istaći da su upravo iz NiP-a bili jedni od potpisnika prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama odluke o davanju naziva sportskoj dvorani na Grbavici.

Iz NiP-a tvrde da nemaju ništa protiv toga da se dvorana zove po Goranu Čengiću, te da su proceduralni razlozi uzrok njihovog napuštanja sjednice.

- Klub NiP-a nema ništa protiv toga da se dvorana nazove po Goranu Čengiću. Tražili smo da se povuku tačke sa dnevnog reda, međutim većina je odlučila da se ne povuče. To smo htjeli uraditi zbog nacrta Odluke vezano za javnu raspravu po pitanju davanja prijedloga odluka i naziva imena ulica i trgova - kazala nam je Danijela Šahat, vijećnica iz Kluba NiP-a u Novom Sarajevu.

Također, tokom predizborne kampanje iz stranaka "Trojke" obećali su da će prva zajednička inicijativa biti upravo da dvorana na Grbavici dobije ime po Goranu Čengiću.

Izgledno je da su i narušeni odnosi između Naroda i pravde i načelnika Hasana Tanovića, s obzirom da su vijećnici iz NiP-a zahtjevali da se povuče i načelnikov prijedlog u vezi s preimenovanjem rekreacionog kompleksa u Velešićima. Tanovićev prijedlog je bio da se rekreacioni kompleks u sklopu kojeg se nalazi i kasarna "Šemso Baručija" preimenuje, te da nosi naziv po Vinku Šamarliću. Tanović se oglušio na zahtjev vijećnika NiP-a, te odbio da povuče glasanje.

Srđan Srdić, samostalni vijećnik kaže kako u NiP-u tvrde da su prekršene procedure koje su sami donijeli i potpisali.

- Uvjetovali su da će napustiti sjednicu, a načelnik ipak nije pao pod njihov pritisak i pustio da se glasa. Sami su potpisali odluku, a sada govore da postoje proceduralni problemi. Sve je čisto i po zakonu - kazao je Srdić