open-navfaktor-logo
search
Prošao i Chelsea
PSG strepio zbog Neymarovih promašaja, ali izbacio Bayern
Paris Saint-Germain i Chelsea prvi su učesnici polufinala ovosezonske UEFA Lige prvaka.
13.04.2021. u 22:53
get url
text

PSG je u četvrtfinalu eliminirao Bayern i osvetio se njemačkom timu za prošlosezonski poraz u finalu elitnog takmičenja.

Parižani su u prvoj utakmici slavili rezultatom 3:2, dok je u revanšu slavio Bayern sa 1:0. Ukupan rezultat četvrtfinalnog obračuna je 3:3, ali PSG ide dalje zbog više postignutih golova u gostima.

PSG je gospodario terenom u prvom poluvremenu. Od nekoliko sjajnih šansi vrijedi izvdvojiti zicere koje je propustio Neymar. Brazilac je u 27. minuti sam izašao ispred Neura, ali je golman gostiju odbranio njegov pokušaj. U 36. minuti Neymar je pogodio prečku, a tri minute kasnije uzdrmao i stativu.

Kazna je stigla u 40. minuti kada je Choupo-Moting zabio za vodstvo Bayerna.

U drugom dijelu viđeno je po nekoliko prilika s obje strane, ali su golmani uspjeli sačuvati mreže,

PSG će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Manchester City/Borussija Dortmund. Građani su u prvoj utakmici u Engleskoj slavili 2:1.

Polufinale je izborio i Chelsea. Nakon 2:0 protiv Porta u prvom meču, revanš je završen bez pobjedom Portugalaca (1:0). Porto je do pogotka stigao preko Taremija duboko u sudijskoj nadoknadi. Oba susreta zbog restrikcija vezanih za putovanja igrala su se na stadionu Seville u Španiji.

Chelsea će u polufinalu snage odmjeriti s Real Madridom ili Liverpoolom. Kraljevi će u revanšu na Anfield Roadu braniti 3:1 iz prvog meča.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.