open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
PSG pred praznim tribinama dočekuje Borussiju, veliki izazov za aktuelne prvake
Atalanta i RB Leipzig prvi su timovi koji su izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka, a još dvije ekipe imat će večeras priliku da im se pridruže među osam najboljih klubova Starog kontinenta.
11.03.2020. u 07:52
get url
text

Večeras od 21 sat sastaju se Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund i Liverpool - Atletico Madrid. Oba domaćina poslije prvih mečeva moraju nadoknaditi jedan pogodak zaostatka iz prvog meča.

Za razliku od BVB-a koji je u prvoj utakmici francuskog prvaka savladao s 2:1, ekipa Diega Simeonea je u nešto povoljnijoj situaciji jer su u prvom duelu trijumfovali bez primljenog gola.

U borbi za plasman u četvrtfinale Jurgen Klopp neće moći računati na Alissona Beckera, ali ni na Shaqirija i Clynea, koji baš i nisu toliko bitni za tim sa Anfielda koliko brazilski golman.

S druge strane, argentinski stručnjak na klupi Atletica nije imao mnogo problema s povredama, a pod znakom pitanja za večerašnji revaš samo su Lemar i Morata.

Mogući sastavi:
Liverpool: Adrián; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané.
Atlético: Oblak; Trippier, Savić, Felipe, Renan Lodi; Saúl Ñíguez, Partey, Koke, Vitolo; João Félix, Correa.

Susret u Parizu između PSG-a i Borussije imat će posve drugu dimenziju u odnosu na utakmicu koja se igra u Liverpoolu jer će se igrati pred praznim tribinama Parka Pričeva.

Njemački tim u francusku prijestolnicu stigao je s golom prednosti zahvaljujući fantastičnoj partiji Erlinga Haalanda, koji je postigao oba gola u pobjedi 2:1 u prvom duelu.

PSG će večeras biti bez svog najboljeg strijelca Kyliana Mbappea, koji je jučer testiran na koronavirus. Srećom po Svece i francuskog reprezentativca, test je bio negativan, a nastup mladog napadača u večerašnjem susretu pod upitnikom je zbog jake upale grla.

Mogući sastavi:
PSG: Navas; Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Kurzawa; Di María, Marquinhos, Gueye, Neymar; Cavani, Mbappé.
Borussia Dortmund: Bürki; Zagadou, Hummels, Piszczek; Hakimi, Can, Witsel, Guerreiro; Sancho, Haaland, Brandt.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.