open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
PSG poveo, pa se "raspao": Manchester City zakoračio u veliko finale
Najavljivan je kao ples miliona, ali je bio festival fudbala. Prvi polufinalni meč Lige evropskih prvaka između PSG-a i Manchester Cityja oduševio je ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.
28.04.2021. u 22:52
get url
text

Manchester City je na Parku prinčeva savladao PSG i to nakon preokreta - 1:2, te osigurao prednost pred revanš koji je na rasporedu 4. maja.

VEZANI TEKST - Angel Di Maria se izjednačio sa legendarnim Safetom Sušićem

Posebno je impresivno bilo prvo poluvrijeme, možda jedno od najboljih u ovoj sezoni.

PSG je prvu veliku priliku imao u 13. minuti, kada je Ederson sjajnom intervencijom zaustavio pokušaj Neymara. Ipak, dvije minute kasnije domaći su poveli.

Angel Di Maria je perfektno centrirao iz kornera, a Marquinhos je pogodio za 1:0. Argentincu je ovo bila 103. asistencija u dresu PSG-a, a na vrhu najboljih u historiji kluba sa Parka prinčeva u ovom segmentu igre izjednačio se sa našom legendom Safetom Sušićem.

Do kraja poluvremena PSG je imao još jednu veliku priliku, ali je Leandro Paredes glavom šutirao pored gola. S druge strane prijetili su Silva i Foden, ali promjene rezultata nije bilo.

Građani su u nastavku meča preuzeli inicijativu i stigli do preokreta, a PSG se bukvalno "raspao" za manje od pola sata.

U 64. minuti Kevin de Bruyne je izjednačio nakon što je Navas pogrešno procijenio let lopte koja je završila u golu iza njegovih leđa.

Sedam minuta kasnije Riyad Mahrez je iz slobodnjaka pogodio za potpuni preokret.

PSG je od 77. minute imao igrača manje, jer je Idrissa Gueye dobio direktan crveni karton.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.