open-navfaktor-logo
search
Veliki projekat
PSG nadomak Pariza gradi trening centar vrijedan 200 miliona eura
Trening-centar će biti izgrađen na 74 hektara zemljišta, a kompletna investicija iznosit će oko 200 miliona eura
14.09.2018. u 13:33
get url
text
Trening Centar PSG-a
Trening Centar PSG-a

Osim što se međusobno takmiče kako bi ostvarili što bolje rezultate, vrhunski sportski kolektivi, a pogotovo fudbalski klubovi, nadmeću se i kada je riječ o infrastrukturi kojom raspolažu.

U svijetu i Evropi postoje brojni vrhunski trening-centri, ali čini se da je Paris Saint-Germain riješio da ode korak ipsred svih.

Aktuelni šampion Fracuske napravio je nestvaran projekat izgradnje jednog od najmodernijih trening-centara na planeti. On će biti izgrađen u neposrednoj okolini Pariza, udaljen 24 kilometara od samog centra francuske prijestolnice, odnosno 20 minuta vožnje od Parka prinčeva.

Čitav kompleks imat će 17 terena, među kojima je i stadion kapaciteta 5.000 mjesta, na kojem će igrati ženski tim i omladinci. Ali to nije sve, u sklopu centra će biti i hala za rukomet, odnosno manja hala za džudo tim PSG-a.

Radovi bi trebali početi sljedećeg ljeta, dok je njihov zavšetak planiran za ljeto 2021. godine. Centar će biti izgrađen na 74 hektara zemljišta, a kompletna investicija iznosit će oko 200 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.