open-navfaktor-logo
search
Iz Bordo tabora
Prvotimci Sarajeva dobili plaću, još se ne zna kada putuju u Sloveniju
Danas i sutra će biti uplaćene još dvije plaće, jer je takva procedura da se u jednom danu može isplatiti samo jedna plaća
21.06.2019. u 09:30
get url
text

Fudbaleri Sarajeva danas su trebali biti u Sloveniji, ali izabranici trenera Husrefa Musemića nisu ušli u autobus, jer su čekali da im se uplate novac koji su zaradili na zelenom terenu.

Koševski premijerligaš obavijestio je javnost da igrači nisu dobili plaće, zbog problema sa birokratskom procedurom usljed finansijskih transakcija iz Socijalističke Republike Vijetnam u Bosnu i Hercegovinu.

- Uzimajući u obzir veću količinu novca i činjenicu da se šalje prvi put na klupski račun, prilikom slanja novca od strane Vin grupacije, došlo je do ovih administrativnih procedura, jer je proces verifikacije znatno duži od očekivanog. Zbog nepovjerenja banaka na relaciji Vijetnam - Bosna i Hercegovina, novčana sredstva poslana od strane većinskog vlasnika upravljačkih prava već određeni vremenski period nisu raspoloživa, odnosno ne mogu leći na klupski račun, što je rezultiralo kašnjenjem plaća svim uposlenicima - saopćeno je jučer iz Sarajeva.

U međuvremenu, novac je "legao" na klupski račun, a prvotimci su jučer dobili jednu plaću.

- Danas i sutra će biti uplaćene još po dvije plaće, jer je zakonski takva procedura da se u jednom danu može isplatiti samo jedna plaća - potvrđeno je za Faktor iz FK Sarajevo.

Međutim, još je neizvjesno hoće li Bordo tim danas putovati u Rogašku Slatinu.

- Danas ili najkasnije sutra ekipa će biti u Sloveniji, jer već u ponedjeljak imamo zakazanu prvu prijateljsku utakmicu. Ugovor je već potpisan i jednostavno u ponedjeljak moramo biti u Sloveniji - tvrde sa Koševa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.