open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Prvomajski praznici: Pojačan broj policajaca, kazne svima koji se ne budu pridržavali mjera
Broj policajaca u Kantonu Sarajevo koji će kontrolisati da li se građani pridržavaju propisanih mjera za vrijeme prvomajskih praznik bit će povećan, a svi oni koji budu kršili mjere, bit će adekvatno sankcionisani. 
30.04.2020. u 15:54
get url
text

Kako nam je kazao Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, aktivnosti policijskih službenika Uprave policije bit će pojačane, kako na ulicama, putevima i trgovima, tako i na izletištima na području cijelog Kantona Sarjevo.

- Ove pojačane aktivnosti provodit će se s ciljem kontrole poštivanja svih aktuelnih naredbi Federalnog štaba Civilne zaštite, kao i drugih organa i institucija, a koje se odnose na sprečavanje širenja pandemije koronavirusa - kazao je Hadžiabdić.

Dodao je kako je pojačano prisustvo policije na području KS, prije svega, preventivno djelovanje. 

- Naravno, postoje situacije u kojima ćemo i represivno djelovati na način da će policijski službenici sankcionisati one koji se ne budu pridržavali naloženih mjera - istakao je naš sagovornik.

Federalni štab Civilne zaštite donio je naredbu kojom se za praznik Prvi maj zabranjuju okupljanja za više od pet osoba, a policijski sat će biti uveden za prva tri dana maja u trajanju od 22 do pet sati ujutro.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.