navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dogodilo se u Irskoj

Prvog dana Nove godine rodila trojke koje su začete prirodnim putem

Imam samo jedan jajnik jer su mi drugi odstranili na operaciji kada sam imala 18 godina, tako da su i ljekari bili začuđeni, izjavila je Annmarie Byrne-Ryan 

Objavljeno: 02.01.2020. u 20:42
get url
text

Bračni par iz Dublina u Irskoj postali su roditelji prvog dana Nove godine. I u tome ništa ne bi bilo iznenađujuće da Annmarie Byrne-Ryan nije rodila identične trojke koje su začete prirodnim putem za što je vjerojatnoća jedan naprema milion, prenos The Irish Times

Trojica dječaka, koji još nemaju ime, rođena su nešto prije podneva 1. januara u bolnici Rotunda u Dublinu.

Presretni roditelji Annmarie Byrne-Ryan i David Ryan ističu da je trudnoća bila posve neočekivana.

- Bebe su odlično, još uvijek ih nisam vidjela svu trojicu istodobno. David je odlazio do njih, slikao ih i vraćao se u moju sobu kako bih pratila njihov napredak. Jako sam uzbuđena i jedva čekam da ih vidim svu trojicu u isto vrijeme, kazala je ponosna majka Annmarie.

Annmarie i David već u imaju tete čuvalice - stariju djecu iz prethodnih brakova, David ima sina Jordana, a Annmarie Shaunu, oboje su 18 godina. Zajedno imaju Masona, koji je napunio dvije godine.

Annmarie je imala termin 8. januara, ali su došli u bolnicu nakon što joj je vodenjak pukao u ranim jutarnjim satima Nove godine. Priznaje da je bila šokirana kada je čula da je trudna s trojkama.

- Nismo uopće planirali trudnoću. Vjenčali smo se krajem aprila i u maju otišli na medeni mjesec u Dubrovnik.

Većina ljudi se vrati s magnetima za frižider, a David i ja smo se vratili s trojkama, ispričala je Annmarie za irske medije.

- Imam samo jedan jajnik jer su mi drugi odstranili na operaciji kada sam imala 18 godina, tako da su i ljekari bili začuđeni, izjavila je Annmarie.

Iako su presretni, kaže da će biti teško, ali očekuju pomoć porodice.

Direktor bolnice u Dublinu Fergal Malone istakao je da se samo 10 posto trudnoća s trojkama dogodi spontanim začećem.