open-navfaktor-logo
search
Hrana i zabava
Prvog augusta počinje 2. "Sarajevo Streeat Food Festival"
Trg će 25 dana biti mjesto dobre zabave
29.07.2019. u 09:33
get url
text

Svi ljubitelji dobre "ulične" hrane i raznovrsnih internacionalnih kuhinja, ali i kvalitetnih muzičkih performansa i dobrog noćnog provoda na otvorenom ove godine će ponovo doživjeti jedinstveno gastronomsko iskustvo u srcu Sarajeva, jer 1. augusta na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović počinje 2. "Sarajevo Streeat Food Festival".

Trg će 25 dana biti mjesto dobre zabave, jedinstvenih ukusa najrazličitijih kuhinja, a sve to uz nezaobilazno, svjetsko, a naše, "Sarajevsko pivo". Za neprocjenjivo iskustvo bezgotovinskog plaćanja u cashless zoni i ovog puta pobrinuo se "Mastercard".

Na live stage-u festivala će svake večeri od 21 sat biti upriličen kvalitetan i raznovrstan muzički program, od pop rock muzike preko funka, disco popa, pa sve do sevdalinke.

-Pripreme na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović su uveliko u toku i sve ide po planu. Svi sa  velikim nestrpljenjem isčekujemo 1. august kada će svečano svoja vrata otvoriti 2. "Sarajevo Streeat Food Festival". Ono što vam mogu otkriti jeste da će biti veoma teško odlučiti u koju gastro zonu ćete se najprije zaputiti – da li će vas stomak "odvesti" u fish, burger ili steak zonu ili možda ipak izbor padne na wok, salat bar ili ćete se najradije zadržati u sweet corner-u uz slasne palačinke i vafle, sigurni smo da će biti teško izabrati samo jednu deliciju. Dobra vijest je da festival traje od 1. do 25. augusta, pa ima dovoljno vremena da se uživa u svim sadržajima i ponudama. Važno je pomenuti da nismo zaboravili ni najmlađe, pa će se, dok roditelji opušteno uživaju u našoj gastro ponudi, moći igrati i zabaviti u Kids Corner-u u sklopu kojeg će biti LEGO kutak, brojne radionice, Gaming area... Svečano otvorenje 1. augusta svojim nastupom "začinit" će popularni "Picardia Band", a kompletan muzički program, kao i raspored svih ostalih aktivnosti na festivalu, imat ćete priliku pratiti na našim društvenim mrežama, Sarajevo Streeat Food Festival na FB  i na Instagramu – najavila je PR festivala, Semina Muminović.

Jedinstvena gastro zona u centru grada, uz bogatu ponudu najkvalitetnije hrane, kulinarske radionice, raznovrstan muzički program, kids zona i veliki broj aktivacija, dostupna je svim generacijama, turistima, ljubiteljima dobrog zalogaja, kao i porodicama koje vole druženje na otvorenom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.