open-navfaktor-logo
search
Šta kažu brojke
Prvi zadatak novog trenera: Može li Bašić probuditi "atomski napad" Želje?
Željezničar će ovog proljeća imati "atomski napad", moglo se čuti zimus kada je tim sa Grbavice angažovao Sulejmana Krpića i Armina Hodžića, dvojicu golgetera koji su u prošlosti ostavili dubok trag na Grbavici.
13.04.2023. u 20:24
get url
text

Nezadovljni učinkom Dženana Haračića i Dženisa Beganovića (u prvom dijelu sezone igrao kao napadač) struka Plavih je odlučila posegnuti za iskusnim napadačima. No dvojac koji je ranijih godina golovima dizao Grbavicu na noge u dosadašnjem dijelu proljetne sezone je odigrao ispod očekivanja. Tako bar kažu brojke...

A brojke kažu da njih dvojica zajedno, do sada, imaju više utakmica i minuta od Haračića, ali i lošiji učinak od igrača koji je i u prvom dijelu sezone često neopravdano bio zapostavljan i priliku čekao s klupe (kod Edisa Mulalića prednost je u većini utakmica imao Beganović).

Krpić je ovog proljeća upisao deset nastupa (751 minut), sedam u Premijer ligi BiH (511), a tri u Kupu (240). Za to vrijeme postigao je jedan gol (pogodio u porazu od Igmana) i ima jednu asistenciju (u pobjedi protiv Sloge).

VEZANI TEKST - Povratak kući: Armin Hodžić potpisao za Željezničar

Armin Hodžić je ubilježio 11 nastupa (390 minuta), sedam u prvenstvu (210) i četiri u Kupu (180). Na svom kontu ima jedan gol (u prvom meču Kupa protiv Zvijezde) i jednu asistenciju (u revanšu protiv Zvijezde u najmasovnijem takmičenju).

Usporedbe radi Haračić je ove sezone upisao 20 nastupa (687 minuta), od čega 18 u PLBiH (676 minuta) i dva u Kupu (11). Na svom kontu ima tri gola (dva u trijumfu nad Posušjem i jedan u remiju protiv Sarajeva), te jednu asistenciju (u pobjedi protiv Tuzla Cityja).

Daleko od toga da su Krpić i Hodžić zaboravili igrati fudbal i postizati golove, ali nešto očito do sada nije štimalo. Stoga će prvi zadatak Nermina Bašića, novog šefa struke, biti da probudi "atomski napad". Jer kako navijači Želje često znaju zapjevati "golovi donose pobjede, a pobjede titule...".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.