open-navfaktor-logo
search
Potvrdio na Twitteru
Prvi teniser svijeta zbog povrede propušta Australian Open
Prvi tenisač svijeta, 19-godišnji Španac Carlos Alcaraz prisiljen je zbog povrede propustiti prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open, koji je na rasporedu od 16. do 29. januara u Melbourneu.
07.01.2023. u 11:19
get url
text

- Kad sam između dvije sezone dostigao najbolju razinu forme, povrijedio sam se napravivši krivi pokret na treningu. Povrijedio sam butni mišić desne noge - objavio je Alcaraz na Twitteru.

- Naporno sam trenirao da bih bio spreman za Australiju, ali neću moći igrati ni u Kooyongu, ni na Australian Openu. Teško mi je, ali moram biti optimističan, oporaviti se i gledati prema budućnosti. Vidimo se na Australian Openu 2024. godine - poručio je najmlađi broj 1 među teniserima od 1973, kad je službeno počelo rangiranje.

Neigranje u Melbourneu moglo bi Španca koštati mjesta na svjetskom tronu, s kojega ga već nakon Australian Opena mogu skinuti trojica tenisača: Norvežanin Casper Ruud, Grk Stefanos Tsitsipas i Srbin Novak Đoković.

Nekadašnji broj 1 nema što braniti, jer mu je prošle godine spriječen ulazak u Australiju, te bi rekordnim, desetim naslovom u Melbourne Parku ponovno došao na vrh pojedinačne ATP liste.

Prvi Grand Slam sezone počinje u ponedjeljak, 16. januara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.