open-navfaktor-logo
search
Predškolski odgoj
Prvi Putujući vrtić u Kantonu Sarajevo stigao u Srednje
Udvorištu Osnovne škole "Srednje" u Srednjem, u okviru projekta Predškolsko obrazovanje za svu djecu - PEACH, svečano je predstavljen prvi Putujući vrtić u Kantonu Sarajevo.
13.11.2020. u 19:04
get url
text
Putujući vrtić

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić, direktor Caritas Švicarske u Bosni i Hercegovini Daniel Bronkal, te direktorice JU Djeca Sarajevo Suanita Banda i Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo Nihada Čolić danas su obradovali djecu u Sreddnjem.

Tom prilikom, djeca predškolskog uzrasta JU Djeca Sarajeva, iz vrtića "Srećica" i "Ilijaš" su uz prigodan program dobrodošlice poželjeli svojim vršnjacima sretno učenje u Putujućem vrtiću.

Pokretanje ovog vrtića realizovano je uz poštovanje svih epidemioloških preporuka, a od danas je dostupan svoj djeci na 10 lokacija u Kantonu Sarajevo.

Cilj njegovog pokretanja, u okviru JU Djeca Sarajevo je učiniti dostupnim predškolski odgoj i za djecu koja do sada nisu mogla, zbog udaljenosti vrtića, biti dio predškolskog odgoja i obrazovanja.

Realizacijom ovog programa kod djece će se razvijati dodatne vještine, te će se kroz igru i strukturirane aktivnosti omogućiti razvoj njihovih interesovanja za učenje i istraživanje.

Projekt Predškolsko obrazovanje za svu djecu - PEACH finansira se uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Vlade Lihtenštajna, navodi se u saopćenju Vlade KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.