open-navfaktor-logo
search
Stigla nafaka
Prvi potez predsjednika SSSBiH: Šatorović imenovao Bajramovića za svog savjetnika
Bajramovića je, prema saznanjima Faktora, imenovao za svog savjetnika, a budžet koji su mu "njegovi sindikalci" osigurali za hljeb ostaje nepromijenjen u odnosu na onaj kojim je raspolagao dok je predvodio SSSBiH
25.10.2018. u 11:54
get url
text
Selvedin Šatorović i Ismet Bajramović

Iako od nedjelje i zvanično nije prvi čovjek Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH), Ismet Bajramović ne treba brinuti za svoju egzistenciju. On, kako je rekao njegov nasljednik na čelu krovne sindikalne organizacije Selvedin Šatorović, ima svoju nafaku.

- Mene sindikalci neće ostaviti bez hljeba – poručio je Bajramović nakon što je u predsjedničku fotelju ugurao svog miljenika Selvedina Šatorovića.

I Šatorović se, u znak zahvalnosti za režiranje scenarija koji je unio razdor u SSSBiH, potrudio da njegov prethodnik na nafaku ne čeka duže od nekoliko dana. Bajramovića je, prema saznanjima Faktora, imenovao za svog savjetnika, a budžet koji su mu "njegovi sindikalci" osigurali za hljeb ostaje nepromijenjen u odnosu na onaj kojim je raspolagao dok je predvodio SSSBiH.

Pored hljeba, Bajramović je mogao priuštiti sebi još ponešto, s obzirom da su mu mjesečna primanja, prema vlastitom priznanju, iznosila 3.500 KM.

- Moja osnovna plata iznosi 2.460 KM. Topli obrok je osam KM po danu i jedino što kao predsjednik još primam je 500 KM kao član Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) BiH. Dakle, zaradim za mjesec oko 3.500 KM – izjavio je svojevremeno Bajramović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.