open-navfaktor-logo
search
Brazilski novinar
Prvi je objavio da Neymar odlazi iz Barce, sada tvrdi da je "Messi rekao upravi da želi otići"
Nakon poniženja u četvrtfinalu Lige prvaka od Bayerna i poraza 8:2, sve su glasnija spekulacije da bi najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi mogao napustiti katalonski klub.
17.08.2020. u 10:33
get url
text

Ovu informaciju prvi je plasirao brazilski novinar Marcelo Bechler, isti onaj koji je prije tri godine prvi objavio vijest da Neymar napušta Barcelonu i odlazi u PSG.

VEZANI TEKST - Koliko je novca Barca "spiskala" u jurnjavi za titulom Lige prvaka?

Brazilac je kazao kako mu je "neimenovani klupski izvora otkrio da je Messi obavijestio upravu da želi otići iz Barcelone".

- Nikada nisam vidio Messija toliko odlučnog za odlaskom. Nakon poniženja u Ligi prvaka on je u potpunosti izgubio povjerenje u odgovorne ljude u klubu, pogotovo predsjednika Josepa Mariju Bartomea. Želi napustiti klub već ovog ljeta, godinu prije isteka ugovora - tvrdi neimenovani katalonski izvor.

Ako je sve ovo istina, jasno je da će Manchester City i Inter biti glavni kandidati za dovođenje Argentinaca. U toj bi utrci City mogao biti u prednosti s jer na trenerskoj klupi sjedi čovjek s kojim je Messi ostvario najveće uspjehe u svojoj karijeri - Pep Guardiola.

Messi je u Barceloni od 2000. godine i od tada je upisao 731 utakmicu i postigao 634 pogotka te upisao 285 asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.