open-navfaktor-logo
search
Situacija se usložnjava
Prvi dan rada COVID pozivni centar nazvalo 885 građana KS
Iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo saopćili su da je tokom jučerašnjeg dana obavljeno 1.461 telefonskih razgovora sa COVID pacijentima, a od toga je 885 kontakata ostvareno putem COVID pozivnog centra, a 576 poziva je obavljeno putem telefona u COVID ambulantama.
07.03.2021. u 13:15
get url
text

U narednim danima očekuje se da svi pozivi budu ostvareni kroz COVID pozivni centar, s obzirom na sutrašnji početak pružanja usluga ovog centra i za građane Ilijaša i Hadžića.

COVID pozivni centar za one koji sumnjaju ili su oboljeli od koronavirusa omogućava građanima Kantona Sarajevo direktan kontakt sa ljekarima koji će im dati odgovarajuće upute o narednim koracima u liječenju. COVID pozivni centar radi svaki dan od 07.30 do 20 sati.

Broj COVID pozivnog centra je 081/920 333, dok je Viber/SMS broj za osobe sa poteškoćama sa sluhom 061/555-769.

Za prvih 20 dana rada punkta za COVID-19 Drive-in testiranje kod mosta Suade i Olge prikupljeno je preko 1.300 briseva.

Zbog povećanog priliva pacijenata u posljednjih nekoliko dana na ovom punktu, i prosjekom od preko 160 uzetih briseva dnevno, odlučeno je da se naredne sedmice otvori i drugi centar za COVID-19 Drive-in testiranje i to na području Općine Novi Grad.

Jučer je u pet covid ambulanti Doma zdravlja Kantona Sarajevo primljen i pregledan 1.501 pacijent, a od tog broja samo u COVID ambulanti Saraj Polje medicinski je tretirano 514 pacijenata.

Sve ove informacije ukazuju na ozbiljnost i pogoršanje epidemiološke situacije, pa i ovu priliku zdravstveni radnici i Vlada Kantona Sarajevo koriste da zamole građane da se pridržavaju mjera, a istovremeno uvjeravaju one koji se ipak zaraze da će imati kvalitetan tretman u liječenju, saopćeno je iz Press službe KS.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.