open-navfaktor-logo
search
Novi klub?
Prvi čovjek MLS-a otkrio da je Ibrahimović već potpisao
Ibrahimović je još prošle zime bio želja tadašnjeg Milanovog tadašnjeg direktora Leonarda
08.11.2019. u 07:41
get url
text
get url
text

Iako ima 38 godina, švedski napadač bosanskohercegovački korijena Zlatan Ibrahimović još nema u planu okončati karijeru.

Ako je vjerovati informacijama koje stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, Ibrahimović je potpisao za Milan.

Ovo je potvrdio prvi čovjek američkog MLS-a Don Garber. On je u jednom intervjuu slučajno ili namjerno otkrio da je Ibra već potpisao za Rossonere čiji je dres nosio u period od 2010. do 2012. godine.

- Zlatan je interesantan karakter koji uvijek drži pažnju. Potrebni su nam u MLS ligi takvi likovi. Kao što je nekada bio Beckham. Iako Ibrahimović ima 38 godina, sada je opet potpisao za Milan, koji je jedan od najvećih klubova na svetu. Kod nas je za dvije godine oborio skoro sve rekorde sa tolikim brojem golova koje je postigao. Nadam se da će se vratiti jednog dana, ali sve zavisi od Los Angeles Galaxyja. Sretan sam što je bio kod nas, sviđali su mi se njegovi nastupi. Pogotovo kada je o sebi pričao u trećem licu - rekao je Garber.

Ibrahimović je još prošle zime bio želja tadašnjeg Milanovog tadašnjeg direktora Leonarda. Međutim, tada se sa Zlatanovim dolaskom nije složio generalni direktor Ivan Gazidis koji je protivnik dovođenje iskusnih igrača sa visokim platama.

Gazidis koji se do sada protivio dovođenju Ibrahimovića je 14 godina radio u MLS-u, poznaje se dobro sa Garberom, pa se u toj vezi može tražiti izvor informacije koju je večeras lansirao prvi čovjek ovoga takmičenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.