open-navfaktor-logo
search
Nova linija
Prvi avion "Ryanaira" iz Stockholma sletio u Banju Luku
Uspostavljanjem veze s banjalučkim aerodromom, Bosna i Hercegovina je postala 37. zemlja u kojoj saobraća ta evropska low-cost aviokompanija, koja ima, kako su istakli, najniže aviokarte
30.10.2018. u 10:41
get url
text

Prvi avion iz Stockholma danas je sletio u Banju Luku, čime je irska aviokompanija "Ryanair“ uspostavila avioliniju između ova dva grada.

Osim za glavni grad Švedske, letovi "Ryanair" s banjalučkog aerodroma bit će organizovani i za Brisel i Memmingen, dva puta sedmično.

FOTO: AA

Uspostavljanjem veze s banjalučkim aerodromom, Bosna i Hercegovina je postala 37. zemlja u kojoj saobraća ta evropska low-cost aviokompanija, koja ima, kako su istakli, najniže aviokarte.

FOTO: AA

Zvaničnici RS-a i ove irske kompanije očekuju da će se naredne godine na te tri linije prevoziti oko 100.000 putnika, kao i da će se Banja Luka povezati s nekim od 260 destinacija na koje putuju avioni "Ryanaira“.

Prve putnike iz Stockholma danas su na banjalučkom aerodromu dočekali predstavnici vlasti RS-a, među kojima i predsjednica Vlade Željka Cvijanović i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

FOTO: AA

Dosad je s banjalučkog aerodoroma bila uspostavljena samo aviolinija za Beograd.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.