open-navfaktor-logo
search
Odbojka
Prvakinje BiH večeras vode prvu bitku za četvrtfinale CEV Cupa
Rijetki u BiH uopće znaju da odbojkašice Bimal-Jedinstva danas od 17 sati u Minsku igraju prvi meč osmine finala CEV Cupa
22.01.2020. u 10:58
get url
text

Da kojim slučajem neki od bosanskohercegovačkih fudbalskih klubova igra u osmini finala Evropske lige, bila bi to prvorazredna senzacija, vijest bez koje dan ne bi mogao početi.

No, kada je riječ o nekom drugom sportu, medijska pažnja mnogo je manja, pa rijetki u Bosni i Hercegovini uopće znaju da odbojkašice Bimal-Jedinstva danas od 17 sati u Minsku igraju prvi meč osmine finala CEV Cupa, a protivnik im je bjeloruska ekipa Minchanka.

Iako bjeloruski sastav važi za izrazitog favorita, trener bh. prvakinja Smail Pezerović kaže da će njegove igračice nastojati da ostvare što bolji rezultat.

- Treba biti realan i reći da je bjeloruski tim favorit u ovom susretu. To je tim koji je klasični predstavnik stare ruske škole odbojke - kazao je Pezerović za Faktor, te dodao:

- Dosta su visoka ekipa, što znači da su jake na mreži, pogotovo u bloku i napadu. Na poziciji korektora imaju igračicu kojoj je 40 godina, dok je ekipa prosječne starosti oko 25. Mi svoje šanse vidimo u kvalitetnom servisu, ali i dobrom prijemu servisa.

Osvajačice duple krune žele se u što boljem izdanju predstaviti na dalekom gostovanju u Minsku, a sigurno da će im dodatni motiv da pruže što bolji otpor biti i činjenica da su nedavno ispunile jedan od zacrtanih ciljeva za ovu sezonu, plasirale su se na Final Four MEVZA lige.

- Sigurno da nam plasman na Final Four u našem debitantskom nastupu mnogo znači, a svakako da zbog toga restarećenije ulazimo u susret protiv Minchanke - naglasio je Pezerović.

Utakmicu u dvorani Uruchje sude Pasi Hakkarainen (Finska) i Mauro Carlo Ciotre (Italija).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.