open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Prvakinje BiH deklasirale izraelski Ramat Hasharon
Igračice SFK 2000 Sarajevo danas su u Trening centru FS BiH u Zenici savladale izraelski Ramat Hasharon sa 4:0 u susretu prvog pretkola Lige prvaka.
03.11.2020. u 16:22
get url
text

Prvu priliku su imale bh. prvakinje u 20. minuti kad je Marija Ana Milinković sa peterca loptu poslala preko gola. Novu dobru akciju igračice SFK 2000 izvele su u 36. minuti, ali odbrana Ramat Hasharona izblokirala šuteve Dajane Spasojević i Jasne Đoković. Minutu poslije zaprijetile su Spasojević i Armisa Kuč, ali se rezultat nije mijenjao.

Kuč je imala odličan pokušaj iskosa sa lijeve strane šest minute prije , a lopta ovaj put odlazi pored gola. Milinković se u 43. minuti našla u prilici nakon centaršuta Azre Hamzić iz slobodnog udarca, međutim golmanica izraelske ekipe je zaustavila njen udarac.

Pritisak igračica SFK 2000 se isplatio u finišu prvog poluvremena. Amela Kršo je u 45. minuti sa centra igrališta poslala loptu u protivnički kazneni prostor za Selmu Kapetanović koja se oslobađa svoje čuvarke i šalje loptu u mrežu za 1:0.

Gošće su prvi put zaprijetile poslije tri minuta igre u nastavku meča ali je Envera Hasanbegović odbranila udarac napadačice Kylan Rose Bradford Williams.

Kršo u 58. minuti odlično proigrava Armisu Kuč, a golmanica Mary Michelle Niehaus pravovremeno istrčava sa gol linije i blokira šut napadačice sarajevskog tima.

Kuč se u listu strijelaca upisuje u 67. minuti. Jasna Đoković je odlično asistirala, a napadačica SFK izlazi sama u protivnički kazneni prostor i sa desetak metara postiže pogodak.

Dobra akcija SFK 2000 Sarajevo rezultirala je trećim golom u 76. minuti. Kuč je prošla po desnoj strani i odigrala povratnu loptu za Mariju Anu Milinković koja je precizna za 3:0.

Kuč u 83. minuti prolazi po lijevoj strani i šalje loptu do Maje Jelčić koja postiže četvrti gol za bh. prvakinje.

Milinković u 85. minuti snažno šutira sa oko 25 metara, ali golmanica Niehaus loptu izbacuje u korner, pa je rezultat na kraju ostao onaj iz 83. minute susreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.