open-navfaktor-logo
search
Borilački sportovi
Prvak velikog srca: Khabib Nurmagomedov prodao majicu i donirao 170.000 KM
Khabib je najavio odlazak na odmor te je rekao da će se javiti UFC-u čim bude spreman krenuti u pregovore oko iduće borbe
17.09.2019. u 18:04
get url
text

Khabib Nurmagomedov ispunio je obećanje.

Neporaženi UFC prvak prodao je majicu Dustina Poiriera u kojoj je dao intervju nakon pobjede u Abu Dhabiju, a za nju je inkasirao 100.000 dolara (oko 170.000 KM).

Novac je donirao Poirierovoj dobrotvornoj organizaciji, a istu svotu novca na isti račun uplatio je i Dana White.

Nurmagomedov je nakon meča razmijenio majice sa svojim protivnikom, a onda je najavio kako će prodati majicu i novac koji dobije za nju donirati "Good Fightu", dobrotvornoj organizaciji Dustina Poiriera i njegove supruge Jolie, piše Fightsite.hr. Tako je postao drugi čovjek koji je to napravio, nakon što je svoje rukavice nakon borbe u istu svrhu donirao Max Holloway.

Poirier je danas objavio kako je majica prodana za 100.000 dolara, a nakon toga je, kao što je najavio, jednaku toliku svotu dodao i predsjednik UFC-a, Dana White.

Novac će biti uložen u zajednički fond Good Fighta i Fight For The Forgotten organizacije. Riječ je o organizaciji još jednog MMA borca, teškaša Justina Wrena, koji već nekoliko godina živi u Ugandi, gdje pomaže lokalnom stanovništvu u području izuzetno siromašnom pitkom vodom. Wren je 32-godišnjak koji je bio izuzetno talentovan teškaš. U karijeri, koju je u mirovanje stavio 2017. godine nakon niza od tri pobjede u Bellatoru, ostvario je 13 pobjeda i dva poraza.

Nurmagomedov je nakon borbe najavio odlazak na odmor te je rekao da će se javiti UFC-u čim bude spreman krenuti u pregovore oko iduće borbe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.