open-navfaktor-logo
search
ABA liga
Prvak pao u Laktašima, Igokea bolja od Crvene zvezde
Košarkaši Igokee ostvarili su drugu ovosezonsku pobjedu u ABA ligi nakon što su večeras u Laktašima rezultatom 75:68 porazili Crvenu zvezdu.
10.10.2021. u 21:50
get url
text

Tim Dragana Bajića odigrao je odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg je skoro pa i riješio pitanje pobjednika. Poslije prve četvrtine Igokea je vodila sa 21:14.

Aleksandrovčani su u u drugoj dionici priotivnicima dopustili samo osam poen, a na poluvremenu je semafor pokazivao 44:22 u korist domaćeg sastava.

U nastavku su aktuelni šampioni zaigrali bolje i agresivnije. Gosti su tokom teće četvrtina uspjeli zaostatak na devet poena, no u odlučujućih deset minuta ušlo se s prednošću Igokee 54:44.

U posljednjoj četvrtini Beograđani su nastavili prijetiti, u 34. minuti su prišli na "minus pet", ali je Igokea izdržala pritisak i na kraju ostvarila zasluženu pobjedu protiv favorizovanog protivnika rezultatom 75:68.

Waller sa 15 poena bio je prvi strijelac Igokee, dok su Starks i Radanov ubacili po 14 poena. U sastavu gostiju najefikasniji je bio Kalinić ubilježio sa 16, a Luka Mitrović je zabio tri poena manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.