open-navfaktor-logo
search
Sporan roster
Prvak BiH ostao bez trenera nakon što s upravom nije postigao dogovor
Iz kluba su se na društvenim mrežama zahvalili treneru na dosadašnjim uspjesima, istaknuvši da nije postignut dogovor između njega i uprave o daljnjem angažmanu
01.08.2019. u 19:15
get url
text

Proslavljeni hrvatski košarkaški stručnjak Danijel Jusup više neće trenirati aktuelnog prvaka BiH, HKK Široki Brijeg.

Jusup je odbio nastavak saradnje s klubom jer nije postignut dogovor oko rostera igrača, a to je i sam rekao Feni prije nešto više od mjesec dana.

- Ja sam za sada tu, pripremam se s momcima. Mogu kazati da je odluka o mom ostanku u Širokom na neki način uvjetovana dogovorom s upravom oko rostera igrača. Nema nikakvih drugih prijepora po pitanju finansija ili nčeg sličnog - izjavio je Jusup za Fenu krajem juna.

Obavijest o Jusupom prestanku angažmana potvrdio je i klub s Pecare. Oni su na društvenim mrežama zahvalili treneru na dosadašnjim uspjesima, istaknuvši da nije postignut dogovor između njega i uprave o daljnjem angažmanu.

- Jusupa ćemo pamtiti kao trenera koji je našemu klubu donio deseti, jubilarni naslov prvaka BiH u sjajnoj atmosferi. Ovom prilikom mu se iskreno zahvaljujemo na svemu i želimo mu puno sreće i uspjeha u budućnosti. Novi trener HKK Široki koji bi trebao voditi naš klub u ABA ligi 2 i BiH prvenstvu trebao bi biti poznat do 12. augusta kada je zakazan početak priprema za novu sezonu - naveli su iz kluba s Pecare.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.