open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Prvaci Engleske pokazali sav napadački potencijal, nastradao Watford
Muhameda Bešića zbog dogovora od posudbi nije bilo u sastavu Sheffield Uniteda koji je s 2:0 slavio u gostima kod Evertona
21.09.2019. u 17:54
get url
text

Aktuelni prvaci Engleske, fudbaleri Manchester Cityja, u meču šesto kola naprosto su deklasirali Watford, a gosti su na kraju travnjak Etihada napustili sa osam golova u mreži.

Sav napadački potencijal Građani su pokazali od prve od 18. minute kada je semafor pokazivao 5:0 u korist domaćina.

Već u prvoj minuti David Silva je pogodio za 1:0. Samo pet minuta kasnije Aguero je bio siguran s bijele tačke, da bi Mahrez u 12. minuti povisio na 3:0.

U 15. minuti u strijelce se upisao Silva, ovoga puta portugalaski reprezentativac Bernardo Silva, a potom je tri minute poslije Otamendi pogotkom za 5:0 zapečati sudbinu Watforda.

Još tri lopte su u nastavku susreta završile iza leđa golmana Watforda. Dva gola postigao je Bernardo Silva i tako kompletirao hat-trick, dok je konačnih 8:0 u 85. minuti postavio Kevin De Bruyne.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimke golova možete pogledati OVDJE.

Muhameda Bešića zbog dogovora od posudbi nije bilo u sastavu Sheffield Uniteda koji je s 2:0 slavio u gostima kod Evertona, dok je identičnim rezultatom Burnley kod kuće savladao Norwich. Među Kanarincima, zbog povrede lista, nije bilo povremenog Zmaja Marija Vrančića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.