Crnogorci su do pobjede stigli zahvaljujući golovima Steva Jovetića, koji je priliku dobio odmah nakon poluvremena, kada je zamijenio Fatosa Beqiraja.

Prvi od dva gola Jovetić je postigao u 60. minuti, a 13 minuta kasnije je udvostručio prednost svoje selekcije, što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Fudbalska reprezentacija Engleske do minimalne pobjede na gostovanju kod Islanda stigla je u posljednjoj minuti utakmice.

Engleska je od 71. minute igrala s igračem manje poslije isključenja Walkera. U 90. minuti Ingasson je morao pod tuš zbog igranja rukom, a Sterling je realizovao najstrožiju kaznu.

Ipak, tu nije bio kraj uzbuđenja. Čini se da su sudije s Balkana danas bile raspoložene za pokazivanje na bijelu tačku, pa je srbijanski arbitar u drugoj minuti sudijske nadoknade pokazao na penal. No, Bjarnason je promašio, pa su se Englezi provukli kroz iglene uši.

Jedini gol s utakmice Island - Engleska pogledajte OVDJE.

Ranije danas Sjeverna Makedonija je s 2:1 savladala Armeniju, a pravdu na ovom meču dijelio je najbolji bh. arbitar Irfan Peljto, koji je dosudio tri penala.

Liga nacija, rezultati:
Liga A:
Island - Engleska 0:1

Liga C:
Sjeverna Makedonija - Armenija 2:1
Azerbejdžan - Luksemburg 1:2
Kipar - Crna Gora 0:2
Estonija - Gruzija 0:1

Liga D:
Gibraltar - San Marino 1:0