open-navfaktor-logo
search
Je li rješenje na vidiku
Prva transverzala na čekanju: Penny plus još nije dobio ponudu o preseljenju firme
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i načelnk Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović prije mjesec dana na sastanku su usaglasili prijedlog o izmještanju prodajnog objekta firme Penny plus u Sarajevu u naselju Velešići, a koji se nalazi na trasi Prve transverzale, ali iz ove firme kažu da ponudu još nisu dobili. 
25.01.2023. u 08:06
get url
text
Penny plus

VEZANI TEKST - Novalić i Tanović razgovarali o kapitalnim projektima: FBiH želi graditi "palatu pravosuđa"

Na sastanku su prisustvovali i predstavnici JP Željeznice FBiH, JP Ceste Federacije BiH, Vlade Kantona Sarajevo, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo.

- Na sastanku je prezentiran prijedlog rješenja problema sa izmještanjem objekata firme Penny plus, a koji se trenutno nalaze na trasi izgradnje Prve transverzale. Predložena je nova lokacija u neposrednoj blizini koja je dijelom u vlasništvu JP Željeznice FBiH. Na sastanku je prezentiran i idejni projekat izgradnje brze gradske ceste koja se treba spojiti sa Prvom transverzalom, Velešićima i dalje prema Vogošći, a gradila bi se uz željeznički koridor. Izradu idejnog projekta finansira Vlada Federacije BiH - kazali su nam iz Općine Novo Sarajevo na čijoj se tertoriji nalazi Penny Plus.

Na sastanku koji je održan prije tridesetak dana dogovoreno da se prijedlog o izmještanju objekata Penny plus odmah proslijedi ovoj privatnoj firmi jer ovaj problem bezuspješno se rješava nekoliko godine.

- Nemamo nikakvih naznaka ni informacija o izmještanju naše firme u Velešićima niti smo dobili bilo kakvu ponudu - izjavio je za Faktor Armin Đuderija, pravnik u firmi Penny plus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.