open-navfaktor-logo
search
Iz tabora Zmajeva
Prva reakcija Peteva nakon pobjede protiv Rumunije, govorio o Kruniću i Džeki
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Rumuniju sa 1:0, u utakmici 2. kola UEFA Lige nacija B, grupe 3.
07.06.2022. u 23:19
get url
text

Zmajevi su slavili golom Smaila Prevljaka, koji je na poluvremenu zamijenio našeg kapitena Edina Džeku.

Selektor Ivaylo Petev je bio zadovoljan trijumfom. 

- Naravno da je utakmica bila teška. Nema lakih protivnika u današnjem fudbalu. Male države napreduju punom parom. Rumunija je kvalitetna ekipa. Mislim da smo zaslužili pobjedu, čestitam mojim momcima, dali su sve od sebe i sretni smo zbog tri boda - kazao je Petev za BHT1, dodavši: 

- Griješili smo opet i nažalost se ponovilo kao i protiv Finske, a to je malo podiglo Rumune. Branili su se sa devet igrača, imali smo desetak centarušteva, koji nisu bili kvalitetni, ali su oni bili brojniji u šesnaestercu. 

Petev smatra da nije tražio povlačenje nakon vodećeg gola. 

- Puno smo željeli da pobijedimo, zabili smo gol i onda smo se svim snagama branili. Čekali smo kontranapad da zabijemo drugi - istakao je Petev.

Potom je dobio i dva zanimljiva pitanja Ervina Zukanovića, bivšeg reprezentativca BiH, koji je konstatovao kako Zmajevi sa Petevom stagniraju, te upitao za viziju bh. tima pod njegovom palicom, odnosno šta konkretno očekuje od igrača. 

- Ako vratimo nazad ima i puno dobrih stvari. Uradili smo dosta dorbih stvari i trudimo se da budemo još bolji. Moja ideja je da izgledamo kao ekipa. To smo u prošlom ciklusu pokazali. Svjestan sam da ima mnogo stvari da poboljšamo. Opet kažem, rezultat je najbitniji - nevješto se branio Petev, koji nije direktno odgovorio za Zukanovićeva pitanja.

Selektor je pohvalio večeranji nastup Miralema Pjanića.

- Ušao je i unio novu energiju. Svi znamo njegov kvalitet, puno nam je pomogao. Imali smo balansiranu situaciju u veznom redu. Mi smo tim, svi smo zaslužni, nisam ja - rekao je Petev, obajsnivši situaciju sa Radetom Krunićem i povredu Edina Džeke:

- Krunić? Sve OK, tako smo se dogovorili, bit će na raspolaganju za utakmicu u Podgorici. Što se tiče Džeke u pitanju je nateknuće koljena. Zbog toga je zamijenjen. Nadam se da će biti spreman za Crnu Goru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.