open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Prva premierligaška pobjeda Lamparda, Vrančić ušao u finišu
Među trojicom rezervista koji su dobili priliku u posljednjih devet minuta bio je i povremeni bh. reprezentativac Mario Vrančić
24.08.2019. u 15:26
get url
text

Do prve pobjede u novoj sezoni fudbaleri Chelseaja stigli su u trećem kolu Premier lige, nakon što su danas s 3:2 trijumfovali u gostima kod novajlije Norwicha.

Da će utakmica biti zanimljiva i efikasna dalo se naslutiti već na samom početku. Plavci iz Londa su poveli u trećoj minuti golom Abrahama, no njihova prednost nije trajala dugo. Najbolji strijelac Championshipa Pukki je u šestoj minuti asistirao Cantwellu za 1:1.

Mount je u 17. minuti pogodio za novu prednost ekipe Franka Lamparda, da bi se nakon asistencije iz šeste minute Pukki i sam upisao u strijelce.

Drugim golom na današnjem meču Abraham je Chelsea treći put doveo u vodstvo na današnjem susretu, i to nakon što je u 68. minuti pogodio poslije asistencije Kovačića.

Trener Kanarinaca dugo je "čuvao" izmjene, možda i predugo, a onda je u 81. minuti susreta napravio trostruku izmjenu. Među trojicom rezervista koji su dobili priliku u posljednjih devet minuta bio je i povremeni bh. reprezentativac Mario Vrančić, no trio koji je dobi priliku u finišu nije uspio ništa značajno promijeniti, makar ne rezultatski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.