open-navfaktor-logo
search
Lokalni derbi
Prva pobjeda Borca nad Krupom, pauzu će provesti na liderskoj poziciji
Fudbaleri Borca u meču šestog kola Premijer lige savladali su Krupu u lokalnom derbiju s 3:1.
31.08.2020. u 22:00
get url
text

Zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi nad povratnikom u elitni rang domaćeg fudbala izabranici Vlade Jagodića reprezentativnu pauzu provesti će na liderskoj poziciji.

Lokalni derbi odigran je u dosta teškim vremenskim uvjetima, s obzirom na to da je tokom većeg dijela susreta padala jaka kiša.

Borac je poveo u 17. minuti drugim ovosezonskim pogotkom srbijanskog internacionalca Almedina Zilkića, a bio je to prvi pogodak Banjalučana u zvaničnim susretima s lokalnim rivalom.

U 27. minuti Pavlović je šut Golubovića skrenuo u korner, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije, poslije uigrane akcije, Golubović iz mnogo bolje pozicije neprecizno šutirao.

Šest minuta prije kraja prvog dijela Golubović je istrčao kontru po dosta teškom travnjaku, uputio je odličan pas ka Mandiću, koji je dosta loše reagovao.

Goran Zakarić je u 41. minuti imao priliku kazniti grešku Makitana, kojem je loptu oduzeo Zilkić, ali je povremeni bh. reprezentativac šutirao pored gola.

U samom finišu prvog dijela loša reakcija Pavlovića mogla je skupo koštati Borac, no gosti se nisu najbolje snašli.


Drugo poluvrijeme počelo je sa jakom kišom, a lopta skoro da se nije mogla kretati po travnjaku Gradskog stadiona.

U takvim uvjetima kao da su se bolje snašli domaći fudbaleri.

Kapiten Borca Stojan Vranješ u 58. minuti matirao je Tarika Abdulahovića, nakon što je odlično skočio između Makitana i Filipovića. Bio je to treći ovosezonski pogodak iskusnog veznjaka.

Tačno deset minta kasnije Vranješ je stigao i do četvrtog pogodatka u PLBiH, nakon što je bio siguran izvođač najstrožije kazne koju je izborio Zakarić.

Do kraja susreta rezervista Miloš Aćimović uspio je postići počasni pogodak za Krupu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.