open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Prva godišnjica centara za zdravo starenje
U centrima za zdravo starenje dvije susjedne sarajevske općine do sada je upisano 320 članova 
04.09.2018. u 15:04
get url
text

U prostorijama Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad danas je bilo veselo. Ovaj Centar, kojeg su zajednički osnovale i otvorile dvije susjedne općine, Centar i Stari Grad, danas je proslavio prvu godišnjicu od otvaranja.

U prisustvu načelnika dvije gradske općine Nedžada Ajnadžića i Ibrahima Hadžibajrića upriličena je manifestacija gdje su članovi Centra za zdravo starenje iskazali zahvalnost.

– Iskreno se radujem proslavi godišnjice Centra koji predstavlja primjer dobre prakse brige o osobama treće životne dobi. Ponosni smo na otvorena dva centra za zdravo starenje u kojem naši najstariji sugrađani imaju, osim dobrog druženja, razne vrste sekcija i edukacije. Općinska administracija također provodi projekte socijalnog zbrinjavanja ove populacije, te kroz programe raznih edukacija imamo dobar primjer kako mlade generacije mogu puno naučiti od naših sugrađana bogatih životnim iskustvom. Ove godine smo započeli izgradnju objekta obdaništa Razigrani dani gdje će biti smješten naš naredni Centar za zdravo starenje, dok također planiramo na području Ciglana ili Jukićeve ulice tražiti ovakvo rješenje rekao je Ajnadžić.

{$galerijaFotografija}

U centrima za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad do sada je upisano 320 članova sa područja ove dvije općine.

- Ovaj Centar je dokaz da dvije susjedne lokalne zajednice mogu uspješno realizovati ovakve projekte. Već smo u dogovorima sa načelnikom Ajnadžićem da osposobimo još jedan prostor za ovu namjenu - kazao je Hadžibajrić.

Na svečanoj manifestaciji prisustvovali su brojni gosti i prijatelji Centra za zdravo starenje, među kojima i estradni umjetnici Semir Cerić Koke, Kemal Hasić i Amela  Zuković koji su pjesmom sa članovima Centra uljepšali obilježavanje godišnjice.

Menadžment Centra za zdravo starenje je u znak zahvalnosti za nesebičnu podršku u radu načelnicima Ajnadžiću i Hadžibajriću uručio prigodne poklone koje su izradili polaznici likovne sekcije ovog Centra.  Načelnici nisu ostali dužni, pa su tako nagradili tri člana Centra. Azemina Kulo je dobila zahvalnicu i prigodan poklon za uspjeh Horske sekcije Ruže, Hiba Zec kao najstarija članica Centra, dok je Mehmed Lukač nagrađen kao najaktivniji najmlađi član Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad, navodi se u saopćenju Općine Centar.

centri-godisnjica1.JPG
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.