open-navfaktor-logo
search
Bit će u karantinu
Prva dama Brazila pozitivna na koronavirus
Prva dama Brazila Michelle Bolsonaro pozitivna je na koronavirus, potvrđeno je iz ureda predsjednika te zemlje Jaira Bolsonara.
30.07.2020. u 21:13
get url
text

Prva dama Brazila Michelle Bolsonaro pozitivna je na koronavirus, potvrđeno je iz ureda predsjednika te zemlje Jaira Bolsonara.

- Prva dama Michelle Bolsonaro pozitivna je na COVID-19. Ona je dobrog zdravlja i slijedit će sve utvrđene protokole - navodi se u saopćenju.

Lokalni mediji navode da Michelle Bolsonaro nema simptome, bit će u karantinu i u izolaciji od predsjednika unutar predsjedničke rezidencije Alvorada Palace. Michelle Bolsonaro posljednji put je viđena u javnosti 24 sata ranije, kada je sa suprugom prisustvovala javnom događaju u Braziliji, noseći masku dok je držala govor.

Njenom suprugu, predsjedniku Brazila Jairu Bolsonaru, dijagnosticiran je koronavirus 7. jula i proveo je tri sedmice u izolaciji. Prije sedam dana, objavio je da je pobijedio virus i nastavio svoje aktivnosti i službena putovanja. Ranije u četvrtak, brazilski ministar nauke i tehnologije Marcos Pontes također je potvrdio da je njegov test na koronavirus pozitivan, postajući tako peti ministar u vladi Jaira Bolsonara koji ima koronavirus. Brazil je zemlja s više od 2,5 miliona slučajeva zaraze koronavirusom i 90.000 smrtnih slučajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.