open-navfaktor-logo
search
Srebrena liga
Pružili dobar otpor: Odbojkaši BiH poraženi u gostima kod Mađarske
Mađare je pobjede predvodio David Csanad sa 21 poenom, dok je najbolji u našem timu bio ljevoruki korektor Adi Osmanović sa 16 poena
25.05.2019. u 19:54
get url
text

Odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je s 3:1 u gostima kod Mađarske u prvom kolu Srebrene lige.

Uprkos porazu izabranici selektora Edina Bakovića pružili su dobar otpor domaćinu, a poraz i nije toliko tragičan, pogotovo zbog činjenice da je našoj seniorskoj selekciji ovo prvi nastup poslije više od pet godina.

Domaća selekcija prvi set na utakmici, koja se igrala u Nyiregyhazi, osvojila je poslije 29 minuta, a rezultat je glasio 25:22.

U drugom setu naša reprezentacija je imala vodstvo 14:18, no Mađarsi su uspjeli smanjiti na 17:18. Ipak,još jedna odlična serija našeg tima bila je dovoljna za osvajanje seta i izjednačenje na 1:1.

Velika borba viđena je u trećem setu, a na kraju je poslije 29 minuta reprezentacija Mađarske slavila s 25:23.

U posljednjem setu domaća selekcija je bila nešto kvalitetniji protivnik. Rezultatom 25:17 trijumfovala je u četvrtom setu za konačnih 3:1 poslije sat i 50 minuta igre.

Mađare je pobjede predvodio David Csanad sa 21 poenom, koji je bio i najefikasniji igrač utakmice, dok je najbolji u našem timu bio ljevoruki korektor Adi Osmanović sa 16 poena.

Narednu utakmicu naša selekcija igra 29. maja kada će u Kaknju ugostiti reprezentaciju Austrije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.