open-navfaktor-logo
search
Rođeni blizu cilja
Pršeš: Niko nam ništa nije poklonio; Dudić: Presudit će naš motiv
Samo bod dijeli fudbalere Veleža od plasmana u Evropu, prvi put u nezavisnoj Bosni i Hercegovini.
29.05.2021. u 10:21
get url
text

Rođeni će priliku da nastave niz bez poraza koji traje 19 utakmica imati u Doboju kod Kaknja kod ekipe Mladosti, koja je ranije prebrinula brige oko opstanka.

- Malo smo rasteretili i opustili igrače poslije utakmice sa Slobodom. Bio je veliki pritisak pred taj meč, a već od sredine sedmice smo maksimalno fokusirani na Mladost. Trebamo odraditi još 90 minuta, ostvariti zacrtani cilj i na pauzu otići u jako dobrom raspoloženju - rekao je za Velež TV Feđa Dudić, jedan od najzaslužnijih za Veležove ovosezonske uspjehe.

On je čestitao Mladosti opstanak u ligi, izdvojio je odlične pojedince poput Alića koji je potpisao za Domžale, Hiroša, novog člana Osijeka i Hadžića, koji prema njegovim saznanjima "negdje ide".

- To je dokaz da ta ekipa vrijedi. Neće biti lagana utakmica. Naš je motiv puno veći i on će presuditi u ovoj utakmici - dodaje coach Veleža.

Veznjak Omar Pršeš svjestan je da je klub udaljen 90 minuta od historijskog trenutka.

- U Kakanj idemo po pobjedu, želimo nastaviti taj niz i plasirati se u Evropu, što navijači dugo čekaju. Mislim da smo sve ovo zaslužili i da nam niko ništa nije poklonio. Nadam se da ćemo u nedjelju slaviti svi zajedno - veli Pršeš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.